February 11, 2021
Lever du inne i ditt huvud eller i nuet?

Lever du inne i dina känslor och låter dem ta överhanden? Läs här för att få tips på hur du samlar dig och lever mer i nuet.

Okej, jag hade tänkt skriva ett inlägg om hur torr luft påverkar rösten idag. Men så hände det en grej. Jag skulle bära ner tvättkorgen till nedervåningen, och så fastnade min nya tröja i den och det blev en sån där sjukt ful trådreva i den. Ingen big deal kanske du tycker, inte jag heller i vanliga fall. Men idag, blev jag bara så irriterad! Jag bara spann iväg mentalt. Därför ska jag skriva om varför det inte är en så bra grej att göra, för mig, eller för dig, i största allmänhet

Liten sak blev stor

När jag beskriver mig själv så brukar jag säga att jag är en "känslomänniska". Alltså en som har stora känslor, mycket och ofta. Jag ser dem både som en enorm styrka och samtidigt ibland som en liten förbannelse. Såklart har ju alla känslor, men alla visar dem inte som jag gör. Jag har under årens lopp orsakat mig själv olycka och glädje genom att leva med det här och jag skulle inte vilja ändra något som varit. Allt har ju faktiskt lett mig hit. Med det sagt så kan ni kanske sätta er in i min reaktion när det gäller tröjan. Det som egentligen förvånade mig med det som hände idag är att jag inte var beredd på att jag skulle bry mig så mycket. Det är ju bara en tröja. En fin tröja. Borde kanske inte ha på mig den när jag ska bära tvättkorg då, kanske du tänker. Men jag ville bara vara bekväm och mysa runt i den idag. Så var det. Jag får skylla mig själv.

Det är naturligt att ha känslor, men de får inte kontrollera dig. Springa iväg med dig.
Den stackars tröjan

Håll i tyglarna

Jag vill skriva om det här för att det som hände faktiskt inte är helt okej. Jag blev för arg, för irriterad över något som inte var en stor grej egentligen. Humöret spillde över på den som frågade vad som hände när jag svor rakt ut. Inte okej. Jag har börjat jobba med mig själv och hur jag tänker på dagarna. Börjat bearbeta mig själv så att jag inte låter känslorna styra mig. För de är inte jag. Jag kan bestämma. Hur jag reagerar har med mina minnen och erfarenheter att göra. Och jag kan inte låta det styra mig så att jag påverkar mig själv och andra negativt. Jag kan bestämma mig för att ändra mitt sätt att reagera på. Det är naturligt att ha känslor, men de får inte kontrollera mig. Springa iväg med mig.

Omstart

Det som hände med tröjan blev en instinktiv storm av känslor, och det tog några minuter för mig att få perspektiv på det hela. Hela mitt sinne var upptaget av hur störigt det här var, och hur jag inte skulle kunna laga den igen. När insikten om det onödigt stora i reaktionen kom var jag fortfarande uppe i varv, stod framför spegeln och försökte fixa mitt ostyriga vintertorra hår och sminka mig. Jag stannade upp, tittade mig i spegeln och tog ett djupt andetag........Omstart. Det var vad andningen gav mig. Det kändes så tydligt. Snabba grunda andetag snärjer oss och våra hjärnor i ett trassel av de här arga stora känslorna får regera ostört. En stor del av mitt "mentala jobb" med mig själv är just att hålla koll på mig själv, registrera vad jag tänker så att ja inte fastnar. Och när jag märker att ja gör det, målar upp scenarier som inte hänt, fantiserar vidare, så stannar jag upp, och tänker: "Sluta. Kom ut därifrån. Lev här och nu." Och så tar jag några djupa andetag. Startar om, och fortsätter i nuet. Väldigt skönt.

Samla tankarna

Lever du inne i ditt huvud eller här ute med oss andra?

Känner du igen dig? Vill du ha en förändring? Om så, prova det jag gör, med en affirmation som passar dig. Stanna upp en mikrostund. Andas. Jag tror det kommer hjälpa dig. Med dig själv, din sång, med att vara. Här i en blogg som handlar om röst och sång är det här lika aktuellt som på vilken annan plats som helst. Inget vi gör är helt bortkopplat från något annat. Vi är levande mästerverk som behöver ta hand om alla delar av oss för att fungera. Visst?

Kram på er och ta hand om er, inte bara nu i love-you-ary, utan jämt. ❤️

Anneli Björklund

Sång & röstcoach I sång för alla
läs mer
Du kanske också är intresserad av
News
Hur du gör för att sjunga med känsla

Anneli Björklund

Har du funderat på vad det egentligen är som gör att vissa sångare som du gillar, bara får det att rysa i hela kroppen, eller att deras ord träffar dig helt utan filter, bara går rakt in? Du vet ju att de sjunger med känsla såklart, men hur gör de för att få till det? Fortsätt läsa så ska jag förklara.
News
Den perfekta sångkursen för dig!

Anneli Björklund

Vill du lära dig sjunga men har inte tid/möjlighet att åka till någon sångpedagog eller tycker att det är bäst att få vara hemma för dig själv och lära dig saker? Då är det här för dig! En sångkurs online som du kan göra helt i din egen takt och som just nu är helt gratis!
Följ på Instagram

@sangforalla

Copyright © 2020 Anneli Björklund. All rights reserved.
Sida skapad av: Kreation Studio